Make your own free website on Tripod.com
 
 
 
Makarska Riviera je obalni pojas duljine oko 50 km podno planine Biokovo (1762m), najviše planine na mediteranskoj obali. 
 
 
 
 
 

KAMEN BRELA
Kamen i plaža na Ratu su pored poznate plaže u Bolu najslikaniji motiv hrvatskog turizma. 

Breljanska plaža već nekoliko godina nosi međunarodnu ekološku oznaku "PLAVA ZASTAVA"

Za to međunarodno priznanje potrebno je zaodovoljiti 26 strogih uvjeta kvalitete ponude, od kojih je naravno najvažniji vrhunksa kvaliteta morske vode. 

Zapadno od te plaže proteže se mirniji dio Brela
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Istočno od Rata nastao je turistički centar Brela s velikim hotelima i privatnim pansionima. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hotel Soline

Brela su mjesto kojim započinje  Makarska rivijera, a priroda je bila ljepotom najizdašnija, iako plodnošću skromna. Borove šume se po strmim padinama spuštaju sve do mora i čine jedinstveni prirodni ambijent. Plaže se nadovezuju jedna na drugu kroz uvale odvojene stijenovitim djelovima, pa na oko 6 km plaža svatko može pronaći mjesto kakvo mu odgovara. 

Upravo zbog prirodnog reljefa Brela se nisu razvijala oko centra već po zaseocima  duž obale i ispod planine, pa su duga gotovo 8 km. Cijelo je mjesto uz more povezano šetalištem, koje se nastavja kroz druga mjesta Rivijere sve do Makarske.

Ugostiteljska i kulinarska ponuda može udovoljiti i najvećim zahtjevima.

Počeci turizma u Brelima sežu u tridesete godine prošlog stoljeća, no moderni se turizam intenzivirao dolaskom Jadranske magistrale u šezdesetim godinama. Već 1968 Brela su ponijela titulu Šampion Jadrana. Od tada se kvaliteta održava i stalno nadograđuje.

Danas Brela nude smještaj za oko 1500 gostiju u Hotelima visoke kategorije, te još oko 3000 u privatnom mještaju.

1500 stanovnika Brela ne živi samo od turizma, već i za turizam. Odrastanjem u turističkom mjestu koje gaji takvu kvalitetu usluge stiće se poseban pristup gostu koji se ne može naučiti samo u školi. Baš činjenica što sve usluge pružaju domaći djelatnici daje im osobitu kvalitetu po kojoj su Brela poznata diljem Europe.
 
 
 


 
Jakiruša
 Podcrkavlje

 Podrače
 Punata Rata
 Hotel Soline

Okolica